Wonen bij SDBO

Het vinden van een geschikte woonvorm kan behoorlijk ingewikkeld zijn. Iedereen heeft zo zijn eigen wensen en behoeften. Waar het voor de een ideaal is om ambulante zorg te krijgen, kan het voor de ander juist een oplossing zijn om begeleid te wonen, met meer of minder begeleiding. Zo zelfstandig mogelijk wonen is voor velen een wens, het liefst in kleinere woonvormen. Bij SDBO hebben we voor iedere vorm van wonen een oplossing.

't Woutersbergje

In de gebouwen van de mini-camping zijn appartementen gemaakt, waarin het goed wonen is. Een heerlijk vrij camping-gevoel, waarbij er begeleiding is volgens de afspraken die jij met de begeleiding daarover maakt.

Centrum De Ham

In het voormalig hotel ”De Ham” in Drogeham zijn 5 appartementen gerealiseerd waarin de mogelijkheid is om begeleid zelfstandig te wonen. Een eigen voordeur, een eigen appartement met ondersteuning voor (alleen) daar waar nodig. 

Litswente

In deze prachtige nieuwe woonvorm is er 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Jij kiest of je samen met de groep wilt eten, maar je weet dat hulp aanwezig is als je het nodig hebt. Zoals op alle locaties: afspraken maken we samen!

Over wonen in Rottevalle

Een eigen voordeur, een eigen huis  met ondersteuning alleen daar waar nodig. Zelf koken of aansluiten bij de groep om gezamenlijk te eten? Jij bepaalt. Wonen doe je in het kleinschalige zorgcomplex Litswente in je eigen appartement. Een plekje helemaal van jou, waarbinnen jij zelf bepaalt of je op bepaalde tijden bij de groep aansluit, of dat je zelfstandig woont, zorgt voor je huishouden, kookt en eet. Afstemmen daarover doe je met de begeleiders: begeleiding is op Litswente 24 uur per dag aanwezig. Zo is er hulp voor je als het even niet lukt.

Meer over wonen in Litswente…

 

Douwe zegt:

“Litswente is een veilig thuis voor de zorgvragers en een prettige omgeving om in te werken. Het bijzondere aan Litswente is dat we met zijn allen werken aan een prettige woon- én werkomgeving." 

Roy zegt:

“We hebben een plek gecreëerd die staat voor samenwerking en plezier. Een plek waar je als zorgvrager en gast samen kunt komen."  

Meer over wonen in Drogeham

In het voormalig hotel ”De Ham” in Drogeham zijn 5 appartementen gerealiseerd waarin de mogelijkheid is om begeleid zelfstandig te wonen. Een eigen voordeur, een eigen appartement met ondersteuning voor (alleen) daar waar nodig. Van ambulante zorg tot wonen met begeleiding op afstand, er zijn veel mogelijkheden om samen af te stemmen waar jij ondersteuning in wilt.

Meer over Centrum De Ham…

Meer over wonen in Oudeschoot

In Oudeschoot woon je midden in wat voor anderen vakantie is: onze appartementen staan letterlijk op het terrein van de mini-camping 't Woutersbergje. Thuiskomen en meteen een heerlijk vakantiegevoel, midden in de rust en de ruimte. met de begeleiding die jij wilt, op tijden dat het jou uitkomt.

Meer over 't Woutersbergje…

Frank zegt:

“De omgeving is heel natuurrijk en rustgevend. Wil je even bijkomen van een hectische dag of gewoon even tot rust komen, dan loop je zo de mooie groene bossen van Oranjewoud in." 

Ambulante Zorg

Woon je nu eigenlijk al op een fijne plaats, maar heb je behoefte aan een beetje begeleiding links en rechts? Wij staan voor je klaar. Samen doen we een intake om te kijken waar je hulp nodig hebt. Dan bepalen we hoe we het gaan doen. Dat werken we uit in een ondersteuningsplan en vervolgens maken we afspraken over hoe vaak en hoe jij de begeleiding ziet.

Meer over ambulante zorg …