Dagbesteding

Dagbesteding

Een leer- en werkplek voor iedereen met een hulpvraag, vanuit het principe: dat een ieder zijn eigen talenten gebruikt.

WERKEN BINNEN SDBO

DOE WAT BIJ JE PAST!

Doen wat je graag wilt

  • Ben je iemand die graag met zijn handen werkt en het leuk vindt om in een kleine groep mooie dingen te maken van hout dan ben je welkom.
  • Ben je iemand die graag buiten is dan kun je met de haardhout-afdeling werken aan zaag diploma’s of ga je mee ‘op tour’ om een bestelling haardhout ergens in Friesland te brengen.
  • Ben je iemand die creatief is en zijn aandacht geeft aan creatieve bedenksels dan is er een fanatieke groep die van diamant painting tot moodboards of mooie uitgezaagde levensbomen maken t.b.v. de verkoop in onze eigen winkel aan de Hemmen 11, industrieterrein de Haven, te Drachten.
  • Ben je iemand die graag schoonmaakt en/of ordent en overzicht houdt dan ben je welkom in de activiteiten van onze kantine.
  • Ben je graag op jezelf en heb je duidelijkheid en een rustige omgeving nodig dan sluit je goed aan bij de activiteiten van het Learhûs te Rottevalle.
  • Ben je iemand die graag kookt, dan ben je welkom in onze keuken te Drogeham. Wil je je talenten gebruiken en werken, naar eigen vermogen ,binnen een veilige omgeving dan ben je welkom.
  • Ben je iemand die graag in de buitenlucht werkt dan is wellicht de wrottersploeg een fijne werkplek voor jou.

 

Nieuwsgierig geworden, kom langs of maak een afspraak voor een rondleiding.

Houtskuorre

De naam zegt het al: hier werk je vooral met hout. Teksten schilderen op hout, kleine opdrachten voor klanten maken, maar ook het timmeren van grote meubels of klanten voorzien van nieuw haardhout: dat doen we bij Houtskuorre!

De Eeterij

De eeterij is een veilige plek om te leren koken en bakken. Zo bak je taarten voor iemand die jarig is of help je bij het maken van gezonde maaltijden voor de dagbesteding locaties van SDBO.

Learhûs

Binnen Litswente hebben we het Learhûs: een prachtig plekje waar je creatieve kanten geprikkeld worden. Onder begeleiding maak je hier de prachtigste werken: deze bijzondere kunst kom je niet overal tegen!

Bûtenwurk

In alle rust kennis maken met werkritme, werkzaamheden en sociale contacten.

Daar gaat het om in de kleinschalige projecten van Bûtenwurk.