Werken binnen SDBO

Bij SDBO is werken ook bijzonder: bij Houtskuorre in Drachten, De Eeterij in Drogeham, Learhûs in Rottevalle en ook bij Woutersbergje in Oudeschoot word je uitgedaagd om je eigen talenten te verkennen. Jij bepaalt waar je verder mee wilt. Wie weet ontdek je wel een heel verrassende kant van jezelf!

Houtskuorre

De naam zegt het al: hier werk je vooral met hout. Teksten schilderen op hout, kleine opdrachten voor klanten maken, maar ook het timmeren van grote meubels of klanten voorzien van nieuw haardhout: dat doen we bij Houtskuorre!

De Eeterij

De Eeterij in Drogeham zet haar klanten 2 dagen per week de lekkerste zelfgemaakte gerechten voor. Of het nu verse taartjes zijn of de bijzondere daghap: bij De Eeterij verkennen we wat er mogelijk is en maken we dan alles zelf.

Learhûs

Binnen Litswente hebben we het Learhûs: een prachtig plekje waar je creatieve kanten geprikkeld worden. Onder begeleiding maak je hier de prachtigste werken: deze bijzondere kunst kom je niet overal tegen!

Over werken in Houtskuorre

Houtskuorre is jaren geleden gestart met maar 1 product: haardhout. In de loop der jaren hebben we dat, samen met de talenten die we in huis hadden en hebben, kunnen uitbouwen naar een werklocatie met showroom. In deze showroom worden de meubels, tekstborden die we niet in opdracht van een klant maken, ook verkocht.

Meer lezen over Houtskuorre …

Aldert zegt:

“Er worden diverse vormen van zorg aangeboden binnen SDBO. Dit wordt aangepast aan de wensen van de zorgvragers: begeleiding op maat. Dat geeft ze de kans om zich als ieder ander te kunnen ontwikkelen." 

Roy zegt:

“Dat mensen met een glimlach mijn werkplek binnenkomen en met een nog grotere glimlach die weer verlaten, maakt mijn werk het mooiste van de wereld. Zorgvragers halen voldoening uit hun dag, onze gasten vertrekken met een goed gevoel." 

Over werken in De Eeterij

De Eeterij, in het vroegere Hotel De Ham in Drogeham, is door SDBO in gebruik als een unieke en bijzondere werkplek voor onze zorgvragers. Hier leer je precies wat werken in de horeca nu precies is. Van het bedenken van de gerechten, het uitwerken van de recepten, het inkopen doen tot bereiding en serveren aan de gasten: alle stappen in dit proces maak je mee en sterker nog, doe je zelf. Natuurlijk onder leiding van een professional, die je precies de kneepjes van het vak bijbrengt.

Meer lezen over De Eeterij…

Over werken in Learhûs

In Litswente is heel veel werk te doen. Ons complex staat midden in de natuur en met de natuur zijn we ook veel bezig. Binnen Litswente, in ons Learhûs, maken we mooie creatieve producten. Maar ook buiten de deur zijn we druk. Zorgen voor de kippen, of voor het land om het complex heen, binnen werken of buiten werken, mooie dingen maken: altijd bezig!

Meer lezen over Litswente…

Nynke zegt:

“Hier staat de zorgvrager centraal. Wederzijds respect, vertrouwen, veiligheid, acceptatie en normbesef spelen een belangrijke rol. We blijven werken aan zelfbewustzijn en zelfsturing, en leren iedere dag van elkaar."