Staatbosbeheer Súdeast-Fryslân gaat samenwerking aan met Stichting De Bijzondere Onderneming

Staatsbosbeheer Súdeast-Fryslân gaat per 13 oktober een samenwerking aan met Stichting De Bijzondere Onderneming. Die zorgt op minicamping en dagbesteding ’t Woutersbergje in Oudeschoot momenteel voor een kleinschalige en professionele woon-, werk- en leeromgeving voor iedereen met een (bijzondere) zorgvraag.

Vanuit de aanpak van De Bijzondere Onderneming ontstond de vraag naar een samenwerking met Staatsbosbeheer. ,,Staatsbosbeheer werkt al jaren samen met zorginstellingen. We geven hen de ruimte om in onze natuurterreinen een zinvolle dagbesteding te bieden aan mensen die niet aan het arbeidsproces kunnen deelnemen”, zegt Paula Swinkels, boswachter publiek bij Staatsbosbeheer Súdeast-Fryslân.

De samenwerking start met een buitendag op 13 oktober. De boswachters Herman van der Meulen en Paula Swinkels gaan dan samen met de deelnemers van de dagbesteding ’s ochtends op pad om het Veenwijkbos beter te leren kennen. ,,In de middag steken we onze handen uit de mouwen en beginnen we met snoeiwerkzaamheden langs de paden”, zegt Swinkels.
 
Stichting De Bijzondere Onderneming gaat binnen de samenwerking elke woensdag in het Veenwijkbos aan de slag. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het onderhouden van de wandelroutes, takken opsnoeien en het verwijderen van exoten zoals de Amerikaanse vogelkers.

(Tekst Jitze Hooghiemstra – heerenveensecourant.nl )