Over wonen in Rottevalle

Litswente

Een eigen voordeur, een eigen huis  met ondersteuning alleen daar waar nodig. Zelf koken of aansluiten bij de groep om gezamenlijk te eten? Jij bepaalt. Wonen doe je in het kleinschalige zorgcomplex Litswente in je eigen appartement. Een plekje helemaal van jou, waarbinnen jij zelf bepaalt of je op bepaalde tijden bij de groep aansluit, of dat je zelfstandig woont, zorgt voor je huishouden, kookt en eet. Afstemmen daarover doe je met de begeleiders: begeleiding is op Litswente 24 uur per dag aanwezig. Zo is er hulp voor je als het even niet lukt.

Dat kan in Litswente: wonen in een huiselijke omgeving, vertrouwd en veilig. Dat is het kenmerk van deze kleinschalige bijzondere woonvorm. Een woonplek waar je helemaal jezelf kunt zijn.

Het riviertje de Lits loopt letterlijk achter over het land van
de Lits-wente. ‘Wente’ is natuurlijk Fries voor woning, waarmee we aangeven dat
onze zorgvragers hier zo zelfstandig mogelijk kunnen en mogen wonen. Je woont binnen dit zorgcomplex op jezelf, in je eigen appartement, maar je hebt hier ook alle ruimte  om samen met de groep activiteiten te ondernemen.

Litswente is ontwikkeld en in 2015 helemaal nieuw gebouwd om zorg te bieden aan zorgvragers met uiteenlopende indicaties, of dat nu een medische oorzaak heeft of een andere oorsprong.

Op basis van de analyse en de diagnose stellen we samen met jou een ondersteuningsplan op, waaruit we doelen halen. Om aan deze doelen te werken, bespreken we regelmatig met jou hoe het gaat, wat er beter kan – of juist niet beter hoeft – en stellen we je persoonlijke doelen bij.

Op Litswente is 24 uur per dag begeleiding aanwezig, om jou die zorg te kunnen bieden die jij nodig hebt.

Meer lezen over Litswente? Kijk op de website.