Leren

Leren

Een leer- en werkplek voor iedereen met een hulpvraag, vanuit het principe: dat een ieder zijn eigen talenten gebruikt.

Alles binnen SDBO is gericht op leren.

Alles binnen SDBO is gericht op leren. Misschien niet in eerste instantie om een diploma te halen, maar wel om te leren hoe om te gaan met wat er op je afkomt.

Leren geeft zelfvertrouwen. Doordat je leert om te gaan met nieuwe situaties, is het de volgende keer minder eng of spannend.

Binnen onze locaties voor dagbesteding is leren hierop gericht: doordat je iedere dag bijleert, durf en kan je steeds een beetje meer.

Houtskuorre

Leren doe je iedere dag en aan de werkbank, tijdens het doen van je eigen werk, samen met een professional.

 

De Eeterij

De eeterij is een veilige plek om te leren koken en bakken. Zo bak je taarten voor iemand die jarig is of help je bij het maken van gezonde maaltijden voor de woonlocaties van SDBO.

Learhûs

Bij Learhûs is leren een belangrijk onderdeel van het dagelijks proces. Er is in dit nieuwe complex veel te doen!

Bûtenwurk

In alle rust kennis maken met werkritme, werkzaamheden en sociale contacten. Daar gaat het om in de kleinschalige projecten van Butenwurk. 

Soms loopt het allemaal anders dan je zou willen, of zit je niet lekker in je vel. Dat kan natuurlijk komen door een medische aanleiding zoals ADD, ADHD of bijvoorbeeld autisme. Misschien zijn er ook andere oorzaken zoals een nare gebeurtenis in het verleden, problemen met drank, drugs of games of een lastige thuisomgeving. Wij staan dan voor je klaar. Jouw persoonlijke situatie zijn ook je leerpunten: hoe kom je vooruit?

Wij vinden dat iedereen een kans verdient op een volwaardig leven, binnen je eigen mogelijkheden. We gaan samen op zoek naar de pijnpunten, bespreken ze en halen daar leerdoelen uit op ieder leefgebied. Zo leren we samen van jouw aandachtspunten en houden we bij wat wel goed werkt en wat er anders moet.

Daarnaast kijken we naar waar jouw talenten liggen, want ieder mens heeft die talenten. 

Bûtenwurk

Onder Bûtenwurk verstaan we letterlijk: werken in de buitenlucht. Er is een gemeenschappelijke tuin bij de Wrottersploeg die zelfstandig wordt onderhouden/gebruikt door zorgvragers. Dus zelf je eigen eten verbouwen.