Leren doe je ook bij SDBO

Alles binnen SDBO is gericht op leren. Misschien niet in eerste instantie om een diploma te halen, maar wel om te leren hoe om te gaan met wat er op je afkomt.

Leren geeft zelfvertrouwen. Doordat je weet om te gaan met bijvoorbeeld situaties, is het de volgende keer minder eng of spannend.

Ook binnen onze locaties voor dagbesteding is leren hierop gericht: doordat je iedere dag bijleert, durf en kan je steeds een beetje meer.

Houtskuorre

Leren doe je iedere dag en aan de werkbank, tijdens het doen van je eigen werk, samen met een professional.

De Eeterij

Bij De Eeterij leer je gaandeweg, afhankelijk van wat de gast wil en wat er op het menu staat. Onze kok draagt graag zijn kennis over!

Learhûs

Bij Learhûs is leren een belangrijk onderdeel van het dagelijks proces. Er is in dit nieuwe complex veel te doen!

Soms loopt het allemaal anders dan je zou willen, of zit je niet lekker in je vel. Dat kan natuurlijk komen door een medische aanleiding zoals ADD, ADHD of bijvoorbeeld autisme. Misschien zijn er ook andere oorzaken zoals een nare gebeurtenis in het verleden, problemen met drank, drugs of games of een lastige thuisomgeving. Wij staan dan voor je klaar. Jouw persoonlijke situatie zijn ook je leerpunten: hoe komt je vooruit?

Wij vinden dat iedereen een kans verdient op een volwaardig leven, binnen je eigen mogelijkheden. We gaan samen op zoek naar de pijnpunten, bespreken ze en halen daar leerdoelen uit op ieder leefgebied. Zo leren we samen van jouw aandachtspunten en houden we bij wat wel goed werkt en wat er anders moet.

Daarnaast kijken we naar waar jouw talenten liggen, want ieder mens heeft die talenten. Daar bouwen we op verder. 

Jolanda zegt:

“Een glimlach op het gezicht van een bijzonder mens maakt mij blij. Dat ik zorgvragers mag helpen bij hun financiële huishouding waardoor er minder stress is en zorgen zijn, geeft mij veel voldoening." 

Adriana zegt:

“Kleine stapjes vooruit is óók vooruit! Soms moet het nu eenmaal misgaan voor je weer verder kunt." 

Op die manier leer je zelf oplossingen te vinden en om te gaan met de uitdagingen in jouw persoonlijke situatie.

Op onze locaties voor dagbesteding valt nog veel meer te leren. Bijvoorbeeld je EHBO-diploma of je heftruck-certificaat op Houtskuorre. Maar belangrijke zaken op het gebied van hygiene en gastvrijheid bij De Eeterij: de kansen liggen voor het oprapen!