Hier werk je vooral met hout

Houtskuorre

Houtskuorre is jaren geleden gestart met maar 1 product: haardhout. In de loop der jaren hebben we dat, samen met de talenten die we in huis hadden en hebben, kunnen uitbouwen naar een werklocatie met showroom. In deze showroom worden de meubels, tekstborden die we niet in opdracht van een klant maken, ook verkocht.

Litswente

Dat kan in Litswente: wonen in een huiselijke omgeving, vertrouwd en veilig. Dat is het kenmerk van deze kleinschalige bijzondere woonvorm. Een woonplek waar je helemaal jezelf kunt zijn.

Het riviertje de Lits loopt letterlijk achter over het land van
de Lits-wente. ‘Wente’ is natuurlijk Fries voor woning, waarmee we aangeven dat
onze zorgvragers hier zo zelfstandig mogelijk kunnen en mogen wonen. Je woont binnen dit zorgcomplex op jezelf, in je eigen appartement, maar je hebt hier ook alle ruimte  om samen met de groep activiteiten te ondernemen.

Litswente is ontwikkeld en in 2015 helemaal nieuw gebouwd om zorg te bieden aan zorgvragers met uiteenlopende indicaties, of dat nu een medische oorzaak heeft of een andere oorsprong.

Op basis van de analyse en de diagnose stellen we samen met jou een ondersteuningsplan op, waaruit we doelen halen. Om aan deze doelen te werken, bespreken we regelmatig met jou hoe het gaat, wat er beter kan – of juist niet beter hoeft – en stellen we je persoonlijke doelen bij.

Op Litswente is 24 uur per dag begeleiding aanwezig, om jou die zorg te kunnen bieden die jij nodig hebt.

Meer lezen over Litswente? Kijk op de website.

Houtskuorre is waar Stichting De Bijzondere Onderneming begon. Met maar 1 zorgvrager indertijd, iemand die het leuk vond om hout te hakken. En dat kon: zo begon leren en werken bij Houtskuorre. Talent als basis  Vanuit die basis, werken vanuit wat je leuk vindt en ontdekken waar je talenten liggen, werken we nu nog. Houtskuorre zelf is ondertussen verhuisd naar een andere locatie, met showroom, zodat we niet alleen aan onze vaste klanten, maar aan iedereen laten zien wat wij allemaal kunnen en maken. Dagelijks zorgen onze begeleiders samen met jou voor de mooiste werken en werkjes. Of je nu dol bent op schilderen, of je talent ligt in het kloven van hout: samen maken we het mogelijk. Hier ligt de nadruk op kennismaken met werkritme, werkzaamheden en sociaal contact. Je werkt binnen Houtskuorre veel met hout. Van het kloven en bezorgen van haardhout bij onze klanten, tot de bewerking van een meubel of een mooi tekstbord: ons materiaal is hout. Onze producten maken we in opdracht van klanten, of je bedenkt zelf iets wat je graag wilt maken. Vanuit onze showroom of webshop verkopen we vervolgens alle producten. Begeleiding Op iedere afdeling binnen Houtskuorre is op een werkdag begeleiding aanwezig. Dat moet natuurlijk ook omdat we met apparatuur werken, maar ook leren zij je hoe die apparatuur te gebruiken en hoe je bepaalde werkzaamheden handig en veilig uit kunt voeren. Natuurlijk zijn zij ook je aanspreekpunt als het gedurende de dag even niet gaat: ook binnen Houtskuorre hanteren we het ontwikkelplan en stellen we samen met jou doelen. Het krijgen van een werkritme, nuttig werk doen en werken met en aan je talenten staan bij ons voorop. Doordat we vaste structuren hanteren, bieden we je houvast en daarmee rust. Meer lezen over Houtskuorre? Kijk dan op de website. [/kc_column_text][/kc_column_inner#][/kc_row_inner#][/kc_column_inner][/kc_row_inner][/kc_column][/kc_row]