Houtskuorre is waar Stichting De Bijzondere Onderneming begon. Met maar 1 zorgvrager indertijd, iemand die het leuk vond om hout te hakken. En dat kon: zo begon leren en werken bij Houtskuorre.

Talent als basis 

Vanuit die basis, werken vanuit wat je leuk vindt en ontdekken waar je talenten liggen, werken we nu nog.

Houtskuorre zelf is ondertussen verhuisd naar een andere locatie, met showroom, zodat we niet alleen aan onze vaste klanten, maar aan iedereen laten zien wat wij allemaal kunnen en maken. Dagelijks zorgen onze begeleiders samen met jou voor de mooiste werken en werkjes. Of je nu dol bent op schilderen, of je talent ligt in het kloven van hout: samen maken we het mogelijk. Hier ligt de nadruk op kennismaken met werkritme, werkzaamheden en sociaal contact.

Je werkt binnen Houtskuorre veel met hout. Van het kloven en bezorgen van haardhout bij onze klanten, tot de bewerking van een meubel of een mooi tekstbord: ons materiaal is hout. Onze producten maken we in opdracht van klanten, of je bedenkt zelf iets wat je graag wilt maken. Vanuit onze showroom of webshop verkopen we vervolgens alle producten.

Begeleiding

Op iedere afdeling binnen Houtskuorre is op een werkdag begeleiding aanwezig. Dat moet natuurlijk ook omdat we met apparatuur werken, maar ook leren zij je hoe die apparatuur te gebruiken en hoe je bepaalde werkzaamheden handig en veilig uit kunt voeren. Natuurlijk zijn zij ook je aanspreekpunt als het gedurende de dag even niet gaat: ook binnen Houtskuorre hanteren we het ontwikkelplan en stellen we samen met jou doelen. Het krijgen van een werkritme, nuttig werk doen en werken met en aan je talenten staan bij ons voorop. Doordat we vaste structuren hanteren, bieden we je houvast en daarmee rust.

Meer lezen over Houtskuorre? Kijk dan op de website.