In het voormalig Hotel-Café De Ham in Drogeham brengen we terug waar het gebouw van oudsher voor gebruikt werd: waar vroeger de kroeg was, is nu De Eeterij, waar we heerlijke gerechten en onze bijzondere zorg samenbrengen. In het oude hotel zijn tegenwoordig appartementen. Het hele gebouw samen noemen we nu ‘Centrum De Ham’.

De Eeterij

De Eeterij fungeert als werk/leerlocatie binnen SDBO, waarbij onze zorgvragers leren hoe en wat het werken in de horeca nu precies inhoudt. Hier kun je je talenten gebruiken als je dol bent op koken, of op contact met gasten: je mag het allemaal zelf doen. Van recept tot afrekenen! Natuurlijk wordt je geholpen waar nodig door onze kok, die je de fijne kneepjes van het vak bijbrengt.

Op donderdag en vrijdag is onze deur open voor gasten. Jij ontvangt ze, serveert ze een lekkere zelfgemaakte lunch of misschien wel een kopje koffie of thee met een eigengebakken gebakje. Jouw extra gezelligheid hoort er natuurlijk gewoon bij!

Wonen in een hotel?

Boven De Eeterij zijn 5 appartementen gemaakt, die bewoond worden door onze zorgvragers. Hier kun je volledig zelfvoorzienend wonen, maar woonbegeleiding is aanwezig. Hier is geen 24-uurs zorg zoals in Litswente, maar zorg is meteen oproepbaar. Dit noemen we begeleiding in de nabijheid.

Ook binnen Centrum De Ham is je ondersteuningsplan de rode lijn in het wonen, werken en leren. We kijken naar je ontwikkelingen, activiteiten en toekomstplannen en helpen je waar je dat wilt of waar het nodig is. Samen onderzoeken we mogelijkheden, waarbij we vooral kijken naar jouw wensen.

Meer lezen over De Eeterij? Kijk op dan op de website.


Bent u ook op de hoogte dat binnen Centrum De Ham, de Eeterij vanaf 01-09-2017 calibris gecertificeerd is? Er zijn meerdere mogelijkheden voor een leerplek voor jong & oud.

www.s-bb.nl ( Leerbedrijf ID  100461697)