Over wonen in Drogeham

Centrum de Ham

In het voormalig hotel ”De Ham” in Drogeham zijn 5 appartementen gerealiseerd waarin de mogelijkheid is om begeleid zelfstandig te wonen. Een eigen voordeur, een eigen appartement met ondersteuning voor (alleen) daar waar nodig. Van ambulante zorg tot wonen met begeleiding op afstand, er zijn veel mogelijkheden om samen af te stemmen waar jij ondersteuning in wilt.

In het voormalig Hotel-Café De Ham in Drogeham brengen we terug waar het gebouw van oudsher voor gebruikt werd: waar vroeger de kroeg was, is nu De Eeterij, waar we heerlijke gerechten en onze bijzondere zorg samenbrengen. In het oude hotel zijn tegenwoordig appartementen. Het hele gebouw samen noemen we nu ‘Centrum De Ham’.

 

Wonen in een hotel?

Boven De Eeterij zijn 5 appartementen gemaakt, die bewoond worden door onze zorgvragers. Hier kun je volledig zelfvoorzienend wonen, maar woonbegeleiding is aanwezig. Hier is geen 24-uurs zorg zoals in Litswente, maar zorg is meteen oproepbaar. Dit noemen we begeleiding in de nabijheid.

Ook binnen Centrum De Ham is je ondersteuningsplan de rode lijn in het wonen, werken en leren. We kijken naar je ontwikkelingen, activiteiten en toekomstplannen en helpen je waar je dat wilt of waar het nodig is. Samen onderzoeken we mogelijkheden, waarbij we vooral kijken naar jouw wensen.