Ambulante zorg

Ambulante zorg

Iedereen heeft zo zijn eigen wensen en behoeften.

Iedereen heeft zo zijn eigen wensen en behoeften. Voor de één is het ideaal om binnen een woonvorm te wonen, voor een ander is het juist de oplossing in combinatie met ambulante zorg om zelfstandig te wonen. Zo zelfstandig mogelijk wonen is voor velen een wens en, als het kan binnen jouw eigen woonplek, is dat de meest ideale situatie. Daar kan soms een beetje ondersteuning bij helpen. SDBO biedt ook ambulante zorg bij jou thuis.

Een begeleider die bij jou thuis komt en jou helpt om zo zelfstandig mogelijk te kunnen wonen. Denk hierbij aan:

  • Een begeleider die jou helpt met het maken van een planning, bijvoorbeeld een planning voor het schoonmaken of een to-do lijstje. Om zo een structuur te creëren en behouden.
  • Daarbij is het prettig om soms nieuwe taken samen te doen; kleding wassen, boodschappen, woning schoonmaken en contacten onderhouden.
  • Ook heeft SDBO een budgetcoach, die jou kan helpen met vragen over geld.
  • Gesprekken hebben is ook een belangrijke taak. Je hoofd weer leeg kunnen maken en soms even met de begeleider kunnen brainstormen. Deze gesprekken kunnen je helpen om keuzes te maken in het dagelijks leven.
  • Ook samen sporten is met je begeleider is één van de mogelijkheden.
  • Sociale netwerk vergroten; soms is het makkelijker om samen met een begeleider nieuwe mensen te leren kennen. Ook het contact met familie onderhouden is belangrijk.
  • Ook kan de begeleider je helpen als het bijvoorbeeld op het werk/dagbesteding niet goed loopt, de begeleider kan hierin samen met jou kijken hoe dit veranderd kan worden.
  • Een begeleider kan je ook helpen bij het maken van afspraken met de tandarts, huisarts, fysiotherapeut of bij andere afspraken.

 

SDBO heeft verschillende ambulante begeleiders en kijkt wie erbij jou past. Momenteel hebben wij ambulante begeleiders in de gemeentes Smallingerland, Heerenveen, Westerkwartier, de Fryske Marren, Opsterland, Weststellingwerf, Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen.

Ambulant betekent geen vaste plaats, niet aan een vaste plaats gebonden. Ambulante zorg is zorg die gegeven wordt door een begeleider, die van adres naar adres gaat om zorg te verlenen bij zijn of haar zorgvragers.