Ambulante zorg

Kom jij er niet helemaal uit en heb je op bepaalde gebieden hulp nodig, maar woon je prima waar je nu bent? Bij Stichting De Bijzondere Onderneming helpen we je ook met ambulante zorg graag verder.

Hoe ziet het traject eruit? 

Voor we alles in het werk stellen om je vooruit te helpen, moet je eerst worden aangemeld. Dat kan bijvoorbeeld de huisarts voor je doen, of GGZ, maar ook je ouders of jijzelf kunnen contact opnemen met ons.

Hierna gaan we in gesprek. Samen met jou en de aanmelder kijken we naar waar er hulp nodig is en maken we een eerste opzet, waarin we jou en de aanmelder vooral voorzien van informatie en advies. Gaan we samen door, dan volgt er een intake.

Bij de intake staat de diagnose centraal.

  • Wat is er aan de hand?
  • Waarmee kunnen we helpen?
  • Hoe kan dat het best?
  • Wie zijn er betrokken?

Na de intake en de analyse maken we een plan van aanpak, samen met jou en je steungroep. In dit plan staat wat we willen bereiken samen. Daarin spreken we ook af hoe vaak we regulier contact met je hebben, om de belevenissen, ontwikkelingen en alles wat er belangrijk kan zijn voor jou te bespreken. Blijkt nu dat het eigenlijk anders moet dan in het plan van aanpak staat beschreven? Dan passen we het samen met je aan.

Begeleiding

Je krijgt ondersteuning van een vaste begeleider. Deze begeleider is natuurlijk ook bereikbaar voor jou tussen de afspraken in, als er iets niet loopt zoals het zou moeten. We gaan samen op zoek naar oplossingen voor die dingen die je leef-, leer- of woongenot verstoren, maar helpen je bijvoorbeeld ook met je administratie, of bellen samen als er een lastig telefoongesprek gepleegd moet worden.

Iedere situatie is natuurlijk anders. We kijken graag samen met jou naar oplossingen voor jouw specifieke situatie!